
Creatief en gedreven
Charis Kamoen, wijnmaker
Charis Kamoen, wijnmaker
Apotheker van opleiding, met 25 jaar ervaring in de officina. Nu aan het werk als farmaceutische coach waarbij ze mee verantwoordelijk is voor implementatie van nieuwe processen en monitoring van kwaliteit binnen de apotheek. Zij volgde reeds meerdere opleidingen en liet zich in de eerste jaren adviseren bij de vinificatie door Hans Van Nyen, een gerenommeerde Belgische oenoloog, die doctoreerde aan de universiteit van Bordeaux.
Vinificatie is een complex proces, waarbij Charis streeft naar perfectie zonder de creativiteit uit het oog te verliezen. Een vrouwelijke toets in de wijn mag volgens haar niet ontbreken.
passie en respect
Het maken van de wijn
We laten niets aan het toeval over: we werken met de meest kwalitatieve materialen om het proces te optimaliseren. Ook de bewerking van de grond is allesbepalend: dat doen we met passie voor het terroir en met respect voor de natuur. Door de keuze van het druivenras en het onderhoud in de wijngaard kunnen we het gebruik van sproeistoffen tot een absoluut minimum beperken. Zorg en respect voor het ecosysteem vinden we uiterst belangrijk, het hele jaar door.


microklimaat
Beschermd gebied
Onder de Kempense zon en tussen de weidse uitzichten rijpen onze druiven, beschermd door de omliggende hagen. In dit microklimaat gedijen onze druiven optimaal. Hierdoor kunnen we de pluk uitstellen tot het moment van optimale fenolische rijping. Dit vergt de nodige kennis, opvolging en durf. Pluk je te snel, dan zijn de druiven nog niet rijp. Wacht je te lang en slaat het weer om, dan kan je oogst mislukken.
passie en geduld