Hoogstraten

Bakermat van kwaliteit

Ooit was het een verre droom. Door het volgen van cursussen en zelfstudie - een wijnmaker is immers nooit volleerd - vergrootten we onze kennis. Het idee van een eigen wijngaard begon te rijpen, en we voelden de drang en het enthousiasme om onze Hoogstraatse wortels ook letterlijk hier te planten en zo zelf mee te bouwen aan Belgiƫ als wijnland.

Hoogstraten is al langer een bakermat van kwaliteit, en Wijndomein Hoogstraten vult het aanbod aan.

2015

Eerste wijngaard

Na vele gezellige zomeravonden, met intense voorbereidende gesprekken, plantten we onze eerste wijngaard aan, samen met Steve Schrijvers en Leen Delcroix. We genieten intussen al vele jaren van de warmte en vriendschap van dit project, dat onze families dichter bij elkaar bracht. En wat startte als een mooie hobby groeit nu verder uit tot een groter project.

2021

Expansie

De eerste stap was de keuze van het ras: we wilden doordacht te werk gaan. Een combinatie van perfectionisme, innovatiedrang en vele proeverijen leidde ons naar de Muscaris: een puur en erg kwalitatief druivenras dat zich bij uitstek goed leent om te gedijen in de Kempen tijdens de winterse weken en zwoele zomermaanden. In de lente van 2015 kreeg onze wijngaard eindelijk vorm door het aanplanten van 450 stokken Muscaris. In 2021 gaan we voor verdere expansie: onze Hoogstraatse wijngaard wordt dan uitgebreid met circa 2.500 stokken. Dat laat ons toe om in de toekomst een diverser aanbod te kunnen bieden.