Hoogstraten

Bakermat van kwaliteit

Ooit was het een verre droom. Door het volgen van cursussen en zelfstudie - een wijnmaker is immers nooit volleerd - vergrootten we onze kennis. Het idee van een eigen wijngaard begon te rijpen, en we voelden de drang en het enthousiasme om onze Hoogstraatse wortels ook letterlijk hier te planten en zo zelf mee te bouwen aan Belgiƫ als wijnland.

Hoogstraten is al langer een bakermat van kwaliteit, en Wijndomein Hoogstraten vult het aanbod aan.

2015

Eerste wijngaard

In 2015 plantten we onze wijnstokken samen met de familie Schrijvers-Delcroix. Over de jaren heen werd de hobby groter en evolueerden we naar een semi professionele organisatie. In 2020 zette de familie Depauw-Kamoen dit verhaal verder.

afgelopen jaren

Expansie

De eerste stap was de keuze van het ras: we wilden doordacht te werk gaan. Een combinatie van perfectionisme, innovatiedrang en vele proeverijen leidde ons naar de Muscaris: een puur en erg kwalitatief druivenras dat zich bij uitstek goed leent om te gedijen in de Kempen tijdens de winterse weken en zwoele zomermaanden. In de lente van 2015 kreeg onze wijngaard eindelijk vorm door het aanplanten van 450 stokken Muscaris. In 2021 werden er 2100 nieuwe wijnstokken geplant. Deze uitbreiding bestond uit Johanniter en Solaris. Dit veld werd in 2023 aangevuld met 100 stokken Muscaris.